Cara Hilangkan Love Bite

Dalam artikel ini kami akan kongsikan tips Cara hilang lovebite dengan cepat dan berkesan yang dikongsikan oleh artikel asal di laman Cara Buat Lovebite Yang Betul & Cara Untuk Pudarkannya Dengan Cepat! (hellodoktor.com)

Lain: Punca Gastrik Angin & Cara Hilangkan Gastrik Angin

Apa itu Love Bite

Lovebite ataupun hickey merupakan kesan pada kulit yang berbentuk seperti bulat dan berwarna seakan merah hasil daripada gigitan anda di bahagian tubuh badan pasangan.

Lokasi Lovebite

Kebiasaannya, gigitan cinta ini dilakukan di leher, dada atau lain-lain kawasan berbeza bergantung kepada minat pasangan masing-masing dan ia turut dipraktikkan atas dasar suka sama suka.

Cara Buat Love Bite

Cara buat hickey atau love bite dengan betul adalah seperti berikut:

  1. Mulakan dengan aksi ringan-ringan – Jangan terus gigit, anda perlu memanaskan badan dahulu dengan aksi foreplay untuk menyediakan tubuh badan.
  2. Tentukan bahagian kulit yang paling tepat – Sebaiknya, pilih kawasan yang lazim seperti leher atau dada dan hindar kawasan alat sulit ekoran faktor kebersihan.
  3. Basahkan bahagian kulit dengan air liur – Sebelum mula gigit, gunakan bibir dan mulut untuk membasahkan kawasan tumpuan dengan mengeluarkan air liur.
  4. Cium, sedut, hisap dan gigit dengan perlahan – Kemudian, dengan perlahan cium, sedut dan hisap bahagian kulit itu agar gigitan itu hadir tanpa kejutan luar biasa.
  5. Berhenti jika pasangan tidak mahu – Jika pasangan mula mengerang dan mengadu kesakitan, usah ulang dan segera berhenti daripada berbuat demikian.

Cara Hilangkan Love Bite

Berikut adalah cara hilang lovebite:

Cara Buang Lovebite: Tuaman Dingin

Dengan mengaplikasikan air sejuk atau air batu sangat membantu tetapi ia mungkin memerlukan masa selama 1 ke 2 hari sebelum kesan hickey mampu hilang dengan total.

Tuaman Hangat

Ketiga, tuaman hangat dengan mengaplikasikan air suam juga adalah antara alternatif yang bagus. Namun jangan menggunakan air pada suhu terlalu tinggi untuk elak kulit merengsa dan meradang.

Sorok lovebite dengan pakaian

Dalam masa anda sedang mencari dan membuat rawatan, boleh cuba sorok kesan pada kulit anda itu dengan pakaian

Sumber: Cara Buat Lovebite Yang Betul & Cara Untuk Pudarkannya Dengan Cepat! (hellodoktor.com)