Cara Cara Buat Anak Dengan Betul & Terbaik

Dalam artikel ini kami akan kongsikan panduan cara cara buat anak dalam bilik dan cara cara buat anak dengan betul dalam rumah.

Artikel berkaitan: Tips Mudah Cara Tingkatkan Metabolisme Badan

Cara Cara Buat Anak

Berikut adalah panduan cara cara buat anak yang dikongsikan oleh artikel asal di Hello Doktor.

Cara buat anak melalui posisi seks

Anda mungkin pernah terdengar bahawa terdapat cara buat anak melalui posisi-posisi seks tertentu yang meningkatkan lagi peluang untuk hamil.

Bunyinya seakan-akan petua lapuk tetapi kajian mendapati terdapat beberapa posisi seks yang dapat meningkatkan peluang untuk hamil kerana kelebihan posisi tersebut yang menggalakkan tusukan yang lebih mendalam.

Apakah antara posisi-posisi yang mempunyai potensi kehamilan paling tinggi?

Posisi missionary dan doggy adalah jawapan yang anda cari sebagai posisi cara buat anak yang mungkin berkesan. Melalui ujian imbasan, posisi ini membolehkan penghujung zakar menyentuh atau berada di hadapan pembukaan pangkal rahim.

Ini bermaksud sperma lebih mudah untuk masuk ke dalam rahim kerana jarak yang lebih dekat sekali gus meningkatkan peluang untuk hamil.

Menggunakan logik ini, posisi lain seperti berdiri atau si wanita berada di atas mungkin mempunyai impak yang sama namun tiada kepastian untuk posisi ini kerana tidak ada ujian atau kajian yang melihat kelebihan posisi ini.

Perlukah anda capai kemuncak untuk hamil?

Jelasnya, lelaki perlu mencapai kemuncak untuk seorang wanita itu hamil namun ianya tidak berapa jelas sama ada wanita perlu atau tidak mencapai kemuncak untuk hamil.

Hal ini kerana kemuncak dalam seorang wanita tidak membantu sperma atau ovum bertemu.

Walaupun kontraksi rahim dapat membantu menolak sperma ke dalam rahim, tanpa kemuncak, kontraksi ini tetap berlaku. Jadi untuk seorang lelaki, kemuncak itu perlu manakala untuk wanita, ianya tidak.

Perkara yang tidak disarankan untuk dilakukan semasa seks sebagai cara buat anak

Jangan gunakan pelincir untuk menggerakkan sperma. Sesetengah individu mungkin berfikir bahawa pelincir boleh membantu sperma bergerak lebih cepat, tetapi sebenarnya perkara ini boleh menghalang usaha kehamilan anda. Banyak formula boleh mengubah keseimbangan pH dalam faraj dan mengurangkan mobiliti sperma.

Jangan risau jika anda tidak mempunyai orgasma. Walaupun ada yang membuat spekulasi bahawa orgasma meningkatkan konsepsi dengan menarik lebih banyak sperma ke dalam vagina dan uterus, teori ini tidak mempunyai bukti saintifik.

Jangan bimbang tentang perbezaan pemakaian antara seluar dalam dan seluar pendek. Kerana sesetengah masalah kesuburan pada lelaki berpunca dari keadaan di mana suhu di dalam buah zakar panas secara berlebihan, yang mempengaruhi pengeluaran sperma. Adalah biasa untuk mempercayai bahawa pemilihan seluar pendek berbanding seluar dalam boleh menghalang konsepsi. Walau bagaimanapun, tidak ada bukti yang kuat yang menyokong tanggapan ini. Sudah tentu tidak ada kelemahan dengan memakai seluar dalam, memandangkan ia tidak mungkin menghalang masa kehamilan anda dengan ketara.

Sumber: Hello Doktor