in

Koleksi 50 Ayat Cinta Sweet Gila Dan Romantik Jiwang

ayat cinta sweet gila

Dalam artikel ini kami akan kongiksan koleksi ayat cinta sweet gila seperti ayat jiwang, ayat sweet, dan ayat romantik terkini 2021.

Baca lagi: Koleksi Ayat Pick Up Line Melayu Padu 2021

Ayat Cinta Sweet Gila

Berikut adalah contoh ayat cinta sweet gila:

Kebahagiaan ada untuk mereka yang menangis, mereka yang telah disakiti, mereka yang telah mencari dan telah mencuba kerana merekalah yang biasa menghargai betapa pentingnya orang yang telah menyentuh kehidupan mereka.

Cinta itu jelas indah, walaupun di sisi lain juga menyakitkan. Kerana itu kita harus belajar menikmati sisi keindahannya.

Cinta adalah ketika kamu menitikkan air mata, tetapi masih peduli terhadapnya.

Cinta adalah ketika dia tidak mempedulikanmu, kamu masih menunggunya dengan setia.

Cinta adalah ketika dia mulai mencintai orang lain dan kamu masih bisa tersenyum sambil berkata , ” Aku turut berbahagia untukmu ”

Mungkin benar tatkala kita kehilangan barulah kita menyedari. Mungkin benar saat kita terluka barulah kita mengerti. Mungkin benar bila kita rasakan rindu yang sangat dalam barulah kita tahu seberapa besar makna dan erti seseorang bagi kita.

Cinta,jika anda memilikinya, anda tidak memerlukan sesuatu pun yang lain. Dan jika anda tidak memilikinya,apa pun yang lain yang anda miliki tidak banyak bererti.

Cinta itu aneh. Sukar untuk ditafsirkan. Datangnya bukan dari paksaan, perginya pula tanpa kerelaan. Cinta itu penuh mesra dengan kasih sayang. Ianya perlu dibelai dengan kelembutan bagi menyerikan lagi keindahannya. Kekasaran boleh mencipta sebuah perpisahan.

Kadang-kadang kita terpaksa menyintai seseorang dari kejauhan dan meninggalkannya di tangan Tuhan.

Ayat Jiwang

Berikut adalah contoh ayat-ayat jiwang untuk panduan anda:

Kita mungkin menangis kerana mencintai orang yang salah, namun satu hal yang pasti, kesalahan dan kesilapan itu menjadi pengalaman berguna untuk membantu kita mencari orang yang tepat.

Cinta sejati harus di kedua-dua belah pihak. Itulah yang membuatnya begitu sukar untuk diperolehi.

Kadang-kadang anda perlu lari untuk melihat adakah ada seseorang akan mengejar dan memujuk anda kembali ~ Return To Me

Kadang-kadang tertawa bukanlah sesuatu yang dilakukan untuk bersenang-senang. Kadang-kadang ia adalah satu pelarian dari memikirkan terlalu banyak masalah.

Anda mungkin mempunyai semua hal di dunia, tetapi tanpa cinta, anda sebenarnya tiada apa-apa.

Jangan membenci orang yang membenci anda. Dan maafkan mereka yang tidak mengerti.

Ucapan selamat tinggal tanpa alasan adalah suatu hal yang paling menyakitkan. Cinta tanpa sebab adalah suatu yang paling indah.

Ayat Romantik

Berikut adalah contoh ayat-ayat romantik untuk panduan anda:

Jika anda mendapati diri anda jatuh cinta, jangan jatuh terlalu cepat. Anda mungkin berakhir dengan cinta, yang tidak akan bertahan.

Kita harus dapat memaafkan diri sendiri. Melepaskan apa yang pahit dan terus maju demi masa depan yang lebih baik. – Bill Cosby

Cinta pertama selalu yang paling manis, tapi luka pertama selalu yang terdalam. -Jasper Forde

Jika seseorang tidak dapat menerima anda dalam keadaan anda yang terburuk, mereka tidak layak mendapat anda dalam keadaan anda yang terbaik!

Diam kadangkala adalah jawapan yang paling baik.

Perasaan paling pahit yang terpaksa ditelan adalah duduk di sebelah seseorang yang bererti bagi anda dan mengetahui bahawa anda tidak bererti apa-apa kepadanya.

Kepahitan akibat mengetahui kebenaran jauh lebih baik daripada kebahagiaan akibat suatu pembohongan.

Sumber: Infoterma